Samen lezen met je kind? Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Voorlezen is niet alleen een fijn moment samen, het is ook nog eens heel goed voor de taalontwikkeling van je kind.

Doe mee met BoekStart Dalfsen en maak kennis met leuke boekjes voor je baby, dreumes en peuter!

BoekStart Voorleespret

Baby’s houden van boeken! Elke maand organiseert de bibliotheek speciaal voor de allerkleinsten BoekStart Voorleespret. Je bent welkom met je baby of peuter!

Bekijk details

Het BoekStart-koffertje

Schrijf je kind gratis in als lid van Bibliotheek Dalfsen en haal het gratis BoekStart koffertje met boekjes op!

De Jeugdverpleegkundige van de GGD deelt de Boekstartkoffertjes uit bij het gezinsbezoek.

Ja, ik maak mijn kind lid

Baby- en peuterboekjes

Je vindt de boekjes voor baby’s, dreumesen en peuters achterin de bibliotheek. Nestel je samen met je kindje in de voorleesstoel of klim met z’n allen op de tribune om voor te lezen

Digitale Voorleestas

In de Digitale Voorleestas vind je een video waarin een prentenboek wordt voorgelezen. Gratis te bekijken met je bibliotheekabonnement. En daarna kun je de zing-, spel- en praatopdrachtjes op het werkblad doen. Leuk en helemaal gratis! Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar.

Lees meer

Voorlezen in de taal van je hart

Als een kind zijn eerste taal goed leert, leert het gemakkelijker een tweede taal. Ouders kunnen dus het beste praten en voorlezen in de taal die ze het beste spreken, de taal van het hart. 

In de bibliotheek zijn er veel zoekboeken en tekstloze prentenboeken die je samen met je kindje in je eigen taal kunt lezen. Of kijk eens bij:

Meertalig.nl

Prentenboeken in alle talen

World Stories

Voorlezen aan jonge kinderen

Leuke tips!

Wist je dat er ontzettend veel leuke en handige sites zijn om het voorlezen makkelijk te maken?

Kijk eens op:

Bereslim (0-3 jaar)

Fundels (3-7 jaar)

BoekStart-coach Bertine

Bertine Westebring is BoekStart-coach bij Bibliotheek Dalfsen. Ze kan je van alles vertellen over het (voor)lezen aan kinderen van 0-4 jaar. Wil je boekentips of voorleesadvies, neem gerust contact met haar op.

Je kunt Bertine op maandag, dinsdag en donderdag bereiken op telefoonnummer 06 1604 6615 of stuur haar een e-mail: b.westebring@bibliotheekdalfsen.nl

Contact opnemen

Word vrijwilliger!

Vind jij het leuk om jonge kinderen voor te lezen en samen liedjes te zingen? Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Bertine Westebring via tel nr. 06-16046615 of stuur haar een e-mail: b.westebring@bibliotheekdalfsen.nl.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek Dalfsen, klik op de knop hieronder.    

Vrijwilliger worden

Voorleesvrijwilligers Janny en Hilly

Janny en Hilly organiseren samen BoekStart in de Bibliotheek in Dalfsen. Zij kiezen samen een thema dat kleine kinderen aanspreekt, zoeken daar boeken, leuke spullen en liedjes met instrumenten bij en dan kan BoekStart beginnen.

Janny en Hilly

BoekStart in de kinderopvang

Bibliotheek Dalfsen werkt graag samen met de kinderopvang om BoekStart daar op te zetten. Het doel is om kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogische medewerkers in de kinderopvang intensief met boeken en (voor)lezen in aanraking te brengen.

Interesse? Bertine Westebring gaat graag in gesprek.

Contact opnemen

Digitale Voorleestas

In de Digitale Voorleestas vind je een video waarin een prentenboek wordt voorgelezen. Gratis te bekijken met je bibliotheekabonnement. En daarna kun je de zing-, spel- en praatopdrachtjes op het werkblad doen. Leuk en helemaal gratis! Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar.

Naar de Digitale Voorleestas

Contact

Heb je vragen over BoekStart, voorlezen of wil je graag samenwerken met BoekStart in de kinderopvang? Neem contact op met Bertine Westebring via tel nr. 06-16046615 of stuur haar een e-mail: b.westebring@bibliotheekdalfsen.nl. Bertine werkt op maandag, dinsdag en donderdag.

Contact opnemen met de BoekStartcoach